Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Oud-leerling in de kijker!

  • 14 mei 2024
  • Mode

Noel is een oud-leerling van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Hij werkt als freelance ontwerper …

Noel is een oud-leerling van 2 Mode ( Se-n-Se-jaar ‘creatie en patroonontwerpen’). Hij werkt als freelance ontwerper.

“Ik wist al heel snel dat ik Mode wilde studeren. Niet enkel omdat het mijn passie is, maar ook omdat ik interesse had in het proces, het uitwerken van een sketch tot een afgewerkt kledingstuk, tot een runway of performance. Ursulinen Mechelen hielp me in het vinden van mezelf via creativiteit en handwerken. Dankzij alle leraren, vakken en stages kon ik mijn vaardigheden ontdekken en zelfstandig starten in de mode- en entertainmentsector. Ik ben nu freelance ontwerper en mijn grootste klant is Soul15 Costumes & Concept, een Antwerps atelier waar ik zelf achter de naaimachine werk, maar ook de coördinatie en productie van verschillende evenementen organiseer, o.a. het maken van kostuums voor Tomorrowland Winter. UM leerde me dat mode niet enkel een outfit maken is, maar ook de juiste modellen, locatie, make-up … kiezen. Het is een heel gevarieerd takenpakket!”

Lees hier nog andere getuigenissen van oud-leerlingen Mode.