Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vakken

5de 6de
Godsdienst 2 2
Project algemene vakken 4 4
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands: zakelijke communicatie 2 0
Frans 3 3
Engels 2 2
Secretariële taken 7 5
Boekhoudkundige taken 3 3
Logistiek 5 4
Stage 4 8
Seminarie 0 1

Kantoor

Een richting voor jou?

Klik hier om de folder van de 3de graad Kantoor te lezen.

Communicatie (talen) en een stevige bedrijfsgerichte vorming staan centraal in de 3de graad Kantoor. In de 3de graad staan twee beroepsprofielen centraal:

  • Administratief medewerker
  • Logistiek medewerker

Op het terrein van de taalvaardigheid is het belangrijk dat je drie talen, nl. het Nederlands, het Frans en het Engels vlot leert gebruiken. Je leert de ondersteunende secretariële taken van een administratief medewerker zelfstandig uitvoeren. Je doet dit praktijkgericht in de kantoorklas en in het stagebedrijf. Je breidt je kennis van boekhouden verder uit.

Zowel in het vijfde als in het zesde jaar loop je stage en doe je aan werkplekleren. Op de stageplaats voer je taken uit die passen binnen de beroepsprofielen waarvoor je wordt opgeleid: je voert secretariële en logistieke taken uit.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

Je kan best nog een 7de specialisatiejaar volgen. Je kan kiezen voor een 7de jaar Business Support (in Ursulinen Mechelen) of een 7de jaar Logistiek (in een andere school).

Na het 7de jaar behaal je immers het diploma Secundair Onderwijs. Hiermee vergroot je zeker je kansen op de arbeidsmarkt of kan je eventueel hogere studies aanvatten: een Se-n-Se opleiding (Secundair na Secundair) of een professionele bachelor.