Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vakken

Godsdienst 2
Project algemene vakken 6
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands: communicatieve vaardigheden 2
Frans 4
Engels 3
Secretariële taken 3
Boekhoudkundige taken 4
Retail 6

Kantoor

Een richting voor jou?

Klik hier voor het nieuwe studieaanbod na de modernisering van het secundair onderwijs. De modernisering van het 4de jaar gebeurt in het schooljaar 2022-2023.

Klik hier om de folder van het 4de jaar Kantoor te lezen.

In de 2de graad maak je kennis met de administratie en de retail (verkoop). De basisvorming bestaat uit drie componenten:

  • communicatie (taalgebruik, communicatieve vaardigheden, voorbereiding zakelijke (telefoon)gesprekken …)
  • administratie (secretariële en boekhoudkundige taken)
  • retail

Je leert op een praktijkgerichte manier: in een kantoorklas, in een kantoorshop en in een echte winkel buiten de school.

In de lessen wordt niet alleen aandacht besteed aan de leerinhouden, maar ook aan attitudes zoals een klantgerichte houding; werken in teamverband, zelfstandig en geconcentreerd werken binnen een tijdslimiet, respect voor collega’s en klanten, verantwoordelijkheid dragen voor de uitvoering van de opgelegde taken, kritische zin voor eigen werk …terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In de 3de graad ga je verder in de richting Kantoor. Je volgt de basismodule ‘administratief medewerker’. In Ursulinen Mechelen breiden we dit uit met de optie ‘Logistiek medewerker’ omdat Mechelen een belangrijk ‘logistiek hart’ is. Het is centraal gelegen tussen Antwerpen en Brussel. Er zijn bovendien heel wat tewerkstellingsmogelijkheden in de logistieke sector.