Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vakken

Algemene vorming * 10*
Godsdienst 2
Project Algemene Vakken 4
Engels 2
Bewegingsrecreatie 2
Specifieke vorming 22
Mode 12
- Lijn- en modelstudie
- Modellen maken en aanpassen
- Detailstudie
Accessoires 2
Commerciële en creatieve communicatie 8
- Trendstudie
- Styling
- Visual merchandising
- Modetekenen
- Ondernemen
Stage 4

Modespecialisatie en trendstudie

Een richting voor jou?

* Bezit je al een diploma van secundair onderwijs? Je kan vrijstellingen krijgen voor de algemene vakken en je krijgt de kans om je te verdiepen in de specifieke modevakken. Vraag meer info op onze infodagen!

Tijdens het 7de specialisatiejaar Modespecialisatie en trendstudie leer je inzichten, vaardigheden en technieken aan die bepalend zijn voor het maken van kleding. Je leert wat een patroonstudie en detailweergave is. Je leert modeltoiles vervaardigen om modelweergave en pasvorm te controleren. Je realiseert kledingstukken op basis van een tekening en technische beschrijving. Je stelt snijplannen op, maakt een volgorde van afwerking en controleschema’s op … Je ontdekt de mogelijkheden van een CAD-systeem om patronen te tekenen en bewerken.

In het onderdeel ‘Accessoires‘ ontwerp en vervaardig je tassen, lederen en stoffen ceintuurs, hoofddeksels, juwelen, sjaals … . Creatieve opdrachten maken integraal uit van dit vak.

Als modestylist ben je iemand die observeert, analyseert en creëert. Je ben gespecialiseerd in het visualiseren van trends en modeconcepten. Een goede stylist kan iemand laten stralen. Je ontwikkelt creatieve denktechnieken. Je ontwikkelt gevoel voor styling, kleur en trends. Je schetst creaties of figuren. Je gaat creatief om met stoffen en andere materialen. Er is genoeg ruimte voor experiment.

Je bedenkt, plant en organiseert samen met medestudenten een ondernemend project. Je leert een eigen huisstijl ontwikkelen, leert producten visueel aantrekkelijk maken en leert ook visueel, mondeling, schriftelijk en digitaal communiceren.

Nog meer informatie over Mode? Klik hier.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

Na dit 7de specialisatiejaar kan je de Se-n-Se  ‘Creatie en patroonontwerpen’ starten.