Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Trots op onze helden van de zorg!

  • 27 april 2020

Onze helden van de zorg maken nu meer dan ooit hét verschil …

Studeren voor een zorgrichting doe je bij UM! Deze oud-leerlingen (7 Thuis- en bejaardenzorg / Zorgkundige) zijn onze helden uit de zorg.

Zij werken dagelijks in een woonzorgcentrum. Dank je wel Romina, Lotte en Maria! 💙

Ook een dikke pluim voor oud-leerling Sarina! Zij staat nu dagelijks in voor de zorg van onze ouderen.

“In augustus 2009 deed ik nog vakantiewerk bij Familiehulp (mijn stageplaats in UM) en op 1 september 2009 begon ik met werken bij de thuishulp bij De Voorzorg (sinds kort i-mens).

Sinds december 2019 ben ik na 10 jaar thuishulp overgeschakeld naar de nachtzorg. Tijdens zo een nachtshift heb ik meer zorgtaken. Ik werk nu 10 dagen op een rij, telkens 9 uur per nacht. Ik verzorg de mensen: op toilet zetten, klaarmaken om te gaan slapen, ’s nachts verschonen, ontbijt klaarmaken …

Tijdens de nacht kom je verschillende patiënten tegen, van dementerend tot palliatief of gewoon mensen die bang zijn om ’s nachts alleen te zijn.

Tijdens de coronaperiode doen we ook aan cohort zorg, dit wil zeggen mensen verzorgen die besmet zijn met het Covid-19 virus. Dan gaan we volledig in beschermend pak naar de zorgvragers om daar een hele nacht over hen te waken en te verzorgen.

Wat ik zo leuk vind aan de zorg voor ouderen is het respect en de dankbaarheid die je krijgt. Ze zijn blij dat ze iemand zien wat zeker tijdens deze periode heel belangrijk is voor onze ouderen. Ze vereenzamen, worden depressief en hebben nood aan een babbel en aan menselijk contact. Op dit moment zijn wij (het verzorgend personeel) bijna de enige personen die deze mensen zien.”

Meer informatie over het 7de jaar Thuis- en bejaardenzorg/Zorgkundige vind je hier.