Een goede, stevige en degelijke basis om te starten in het hoger onderwijs of de arbeidsmarkt.
We dagen je uit om meer uit jezelf te halen en je op school ook 'thuis' te laten voelen.

Vakken

Godsdienst 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Lichamelijke opvoeding 2
Nederlands (incl. zakelijke communicatie) 4
Frans 4
Engels 2
Duits 1
Wiskunde 4
Natuurwetenschappen 2
Bedrijfseconomie 6
Informatica 4

Handel (Business economics)

Een richting voor jou?

Klik hier voor het nieuwe studieaanbod na de modernisering van het secundair onderwijs. De modernisering van het 4de jaar gebeurt in het schooljaar 2022-2023.

Lees hier de folder van het 4de jaar Handel. 

In deze studierichting verken je de wereld van de (internationale) handel. Je maakt kennis met de documentenstroom in het spilbedrijf Outdoor. De dubbele boekhouding krijgt een voorname plaats. Al in het 3de jaar leer je commerciële en financiële verrichtingen en investeringen verwerken.

Je krijgt de basis voorgeschoteld van de commerciële begrippen die je moet gebruiken bij het voeren van eenvoudige verkoopsgesprekken. In het 4de jaar staat de uitdieping van de dubbele boekhouding en de kennismaking met marketing centraal.

In het 3de jaar werk je aan het Peterschapsproject waar je de eerste contacten met de bedrijfswereld legt. Je krijgt meer inzicht in de werking van een bedrijf. Het project daagt je uit om gebruik te maken van schriftelijke en mondelinge communicatievormen en ICT. Er wordt gewerkt aan de vorming van sociale vaardigheden en een aantal belangrijke attitudes.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In de 3de graad kan je kiezen voor: